Lähitapaaminen Helsingissä toukokuussa

20180505_144530

Nettilukiolaiset tapaavat harvoin toisiaan livenä, mutta toisinaan yritämme järjestää myös kasvokkain tapaamisia opiskelijoillemme. Osa opiskelijoista haluaa opiskella itsenäisesti, mutta toiset kaipaavat myös livetapaamisia ja etenkin heidän kannaltaan niitä olisi tärkeä järjestää. Toisaalta kasvokkaistapaaminen voi auttaa osaa opiskelijoita sitoutumaan opintoihin kokonaisvaltaisemmin kuin verkossa. Järjestimme lähitapaamisen tänä keväänä Oppikamun “hengessä”. Pidimme tapaamisen tällä kertaa Helsingin keskustassa.

Tapaamisen suunnittelu oli aloitettu jo hyvissä ajoin talvella. Päivän ohjelmaan sisällytimme mm. yhdessä oppimista ja opiskeluvinkkien jakamista käsittelevän osion, opiskeluhyvinvointia sisältävän osion sekä aineenopettajien vinkkejä eri aineiden opiskelun näkökulmasta. Tapaamisen suunnitteluvaiheessa rakenteessa on mielestämme tärkeää huomioida osallistujan kokemus siitä, että päivä sisältää sopivassa suhteessa sekä valmisteltua sisältöä että vapaampaa keskustelevaa ja osallistavaa työskentelyä. Lisäksi mielestämme suunnittelussa on tärkeää muistaa, että osallistavat työskentelytavat, tutustumiskierrokset yms. tulisi olla mahdollisimman hyvin suunniteltu. Tällöin minimoidaan nolatuksi tulemisen tunne tai paha jännitys. Kaiken kaikkiaan tärkeä olisi huomioida kysymys siitä, miten tutustutaan ja työskennellään, kun ihmiset eivät ole vielä tuttuja toisilleen eikä valmiiksi ole tietynlaista psyykkisen turvallisuuden tunnetta.

Mukaan lähitapaamiseen ilmoittautui kaiken kaikkiaan 16 opiskelijaa. Etukäteen ilmoittautuneet toivat esiin toivovansa päivältä nimenomaan vertaistukea ja toisten opiskelijoiden tapaamista sekä vinkkejä muilta opiskelijoita etäopiskeluun. Myös opiskelumotivaatioon ja sen tukemiseen liittyvät seikat nousivat esiin muutamilta ilmoittautuneilta. Päivään sisältyi yhdessäoloa, opiskeluvinkkejä eri oppiaineisiin ja rentoutumisen harjoittelua. Ilmapiiri ja tunnelma päivässä oli välitön ja vaikutti, että kaikki nauttivat yhdessäolosta.

Lähipäivä onnistui varsin hyvin ja opiskelijat osallistuivat päivään erittäin aktiivisesti ja palautteiden perusteella olivat tyytyväisiä päivän antiin. Seuraavaa lähipäivää siis suunnittelemaan!

20180505_143810

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s