Lähtötilanne vertaisuuteen ja verkkoyhteisöllisyyteen Otavan Opistolla

Otavan Opisto on vuonna 1892 perustettu sitoutumaton kansanopisto. Vuonna 2017 Otavan Opisto täytti siis jo 125 vuotta. Otavan Opisto on ehtinyt tarjota pitkään etäopiskelua. Nettilukiomme täytti 20 vuotta syksyllä 2017. Nettilukion kautta on mahdollista opiskella koko aikuislukion oppimäärä täysin etäopintoina, itsenäisesti omaan tahtiin.

Nettilukion lisäksi tarjoamme  mahdollisuuden opiskella aikuisten perusopetuksen oppimäärän Nettiperuskoulussa sekä lähiopetusta Otavan kampuksella Bändilinjasta pääsykoevalmennuksiin, vapaan sivistystyön kursseja ja monipuolista peruskoulutusta muun muassa maahanmuuttajille.  

Otavanopisto-paarakennus-720-477

Otavan Opiston 125-vuotias päärakennus.

Suurin osa opiskelijoistamme opiskelee etänä. Tällä hetkellä Nettilukiossa opiskelee noin 800 opiskelijaa sekä nettiperuskoulussa vajaa 100 opiskelijaa. Opinnot voi aloittaa joustavasti milloin tahansa pitkin vuotta ja kurssit on mahdollista opiskella itsenäisesti omaan tahtiin omien aikataulujen mukaisesti. Opintojen alussa jokaiselle opiskelijalle nimetään oma henkilökohtainen verkko-ohjaaja. Tämä mahdollisuus aloittaa opinnot ympäri vuoden tuo ryhmäyttämiseen haasteita.  

Opintojen tueksi Opisto on kehittänyt oma Muikku-verkko-oppimisympäristön, joka perustuu avoimeen lähdekoodiin. Voimme kehittää juuri sellaisia etäopiskelu-ominaisuuksia, joita tarvitsemme opiskelijoidemme kanssa. Muikku mahdollistaa esimerkiksi chatin ja opiskelijaprofiilien tekemisen, jotka ovat Oppikamu -hankkeessa tunnistettu verkkoyhteisöllisyyden elementeiksi.

Otavan Opisto on tunnistanut verkkoyhteisöllisyyden ja vertaisuuden merkityksen yhteisopiskelussa ja opintojen etenemisessä. Suuren opiskelijamäärän vuoksi olemme kuitenkin keskittyneet vuosien varrella henkilökohtaiseen ja ryhmäohjaukseen. Oppikamu -hanke on mahdollistanut verkkovertaisuuden edistämisen ja sopivien toimintatapojen kokeilemisen nopealla kehityssyklillä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s